La Cambie -het verleden

Over de naam “La Cambie weten we nog niet zo veel. Zeker is dat het dateert uit de 18e eeuw. Vroeger hoorde bij het nabijgelegen 'chateau' d'Laubespin. Misschien ligt de verklaring veel simpeler en is het terrein ooit eigendom geweest van de heer/ mevrouw Cambie. Veel namen van domeinen zijn gerelateerd aan de achternaam van de eigenaar.

In 2019 hebben wij la Cambie gekocht. De  streek, de omgeving en de ligging van La Cambie maakten dat we op slag verliefd werden op deze mooie plek.  Het geheel was wel wat verwaarloosd en onze eerste werkzaamheden bestonden uit het weghalen van enorme, uit proportieie gegroeide klimplanten tegen de gevels en daken en vele braamstruiken die bezit hadden genomen van het domein.

La Cambie- het heden

We genieten dagelijks van het uitzicht, de rust en het prachtige landschap, ons eigen huis en de gîte die inmiddels een aardige upgrate hebben ondergaan.. Ook de liner van het zwembad is vernieuwd en biedt op warme dagen verkoeling. We kwamen samen met twee honden, inmiddels zijn we twee katten (op de zolderschuur geboren) en wat kippetjes rijker.
Met veel plezier ontvangen we gasten in ons vakantiehuis, le Coquelicot.  We hebben inmiddels een fijne gastenkring opgebouwd met terugkerende gasten. We raken al aardig ingeburgerd en hebben leuke contacten met in- en omwonenden.

Joop kon zich al prima redden in het Frans en sinds een jaar ben ik opnieuw naar school gegaan om de Franse taal te leren beheersen. En inderdaad, oefening baart kunst kan ik wel stellen.