La Cambie -het verleden

Over de naam “La Cambie weten we nog niet zo veel. Zeker is dat het dateert uit de 18e eeuw. Vroeger hoorde bij het nabijgelegen 'chateau' d'Laubespin. Misschien ligt de verklaring veel simpeler en is het terrein ooit eigendom geweest van de heer/ mevrouw Cambie. Veel namen van domeinen zijn gerelateerd aan de achternaam van de eigenaar.

In 2019 hebben wij la Cambie gekocht. De  streek, de omgeving en de ligging van La Cambie maakten dat we op slag verliefd werden op dit domein. Het geheel was wel wat verwaarloosd en onze eerste werkzaamheden bestonden uit het weghalen van enorme uit de kluiten gegroeide klimplanten tegen de gevels en daken en vele braamstruiken die bezit hadden genomen van het terrein.

La Cambie- het heden

We genieten dagelijks van het uitzicht, de rust en het prachtige landschap, ons eigen huis en de gîte die  inmiddels aardig zijn opgeknapt. Ook de liner van het zwembad is vernieuwd en biedt op warme dagen verkoeling. We kwamen samen met twee honden, inmiddels zijn we twee katjes (op de zolderschuur geboren) en wat kippetjes rijker.
Met veel plezier ontvangen we gasten in le Coquelicot.  We hebben inmiddels een fijne klantenkring opgebouwd met terugkerende gasten. We raken al aardig ingeburgerd en hebben leuke contacten met omwonenden.