chateau de Biron

                            


   

 la Dordogne
Herfst
KASTELEN, MARCHÉ GOURMANDE, DE FRANSE KEUKEN


Omgeving       Home      
De Dordogne is voor veel mensen een ideale bestemming door de mix van natuur, cultuur en historie,de franse keuken ... die een vakantie tot een feest maken. De leuke stadjes en dorpen, mooie kastelen, bijv. chateau de Bridoire (leuk voor kinderen), Chateau des Milandes ( met het ontroerende levensverhaal van Josephine Baker) prehistorische grotten en spelonken maken van de Dordogne een gevarieerd vakantiegebied. Ook bekend zijn de vele grotten en prehistorische vondsten. Jacquou Parc is een pret- en recreatiepark voor het hele gezin, zo zijn er nog meer leuke uitjes voor kinderen  in de omgeving te vinden.

Marché gourmande

In de zomermaanden zijn er in verschillende dorpen in de omgeving, de zogenaamde avondmarkten. Vanaf eind juni tot begin september is er wel ergens een eetmarkt. Je eet er je aankopen ter plekke op, aan lange picknicktafels, met een flesje wijn en live muziek erbij! Je voelt je oprecht even een Fransoos of Française als je aanschuift aan de lange tafels op een sfeervol dorpsplein met daaromheen diverse aanbieders van locaal geproduceerde specialiteiten.

Natuur
De verschillende jaargetijden in de Dordogne hebben elk hun eigen charme. De zachte lentes, de heerlijke warme zomers, maar ook in de  herfst is het hier heerlijk met een aangename temperatuur. De bossen tonen zich op hun allermooist en het is er vaak een stuk rustiger dan in de zomer en beleef je het najaar op zijn best. In de omgeving kun je uren fietsen en wandelen door het hele jaar heen... Een ontdekkingstocht van de omgeving of maak een kanotocht op de Dordogne.

Herfst

Er zijn diverse voordelen te noemen waarom je juist in de nazomer of herfst Frankrijk moet bezoeken. Het hoogseizoen is dan voorbij. Dus je vakantie is voordeliger. Ook de drukte is afgenomen zodat je in alle rust van populaire toeristische bezienswaardigheden en activiteiten kunt genieten. Overdag zijn de temperaturen nog heerlijk om te gaan fietsen en de omgeving te verkennen of om andere activiteiten te ondernemen. Het is niet te warm en ook niet te koud. De vele zonuren zorgen er bovendien voor dat je al opgedane bruine kleurtje net nog even langer vasthoudt 
Wij komen in de Dordogne in de herfst juist tot rust. De houtkachel aan, kaarsjes op tafel. Fijn, die avonden!

EVENEMENTENKALENDER

https://www.france-voyage.com/...


contact