Omgeving

Wat is er te doen?
De verschillende jaargetijden in de Dordogne hebben elk hun eigen charme. De zeer zachte lentes, de heerlijke warme zomers, maar ook de herfst, met zijn vele goudgele tinten en vaak nog een heerlijke temperatuur! In de omgeving kun je uren wandelen en fietsen door het hele jaar heen.

De Dordogne, ook bekend als de Périgord, is wereldberoemd vanwege zijn vele prehistorische bezienswaardigheden. Maar ook latere tijden hebben vele bezienswaardigheden achtergelaten. Bijna iedere plaats heeft wel een (avond)markt. In de zomermaanden zijn er regelmatig brocantes.

De Périgord is bij uitstek de streek voor je als je een goede maaltijd, begeleid door lekkere wijnen op prijs stelt. Nergens in Frankrijk is de keuken zo uitbundig. De Périgord biedt vrijwel alle ingrediënten voor echte levensgenieters.

Op nog geen 3km afstand van La Cambie, vind je Issigeac. Dit is een middeleeuwse plaatsje met prachtige stenen huizen met houten zijkanten. Het is cirkelvormig gebouwd en zijn oorsprong gaat terug tot de vierde eeuw. Tegenwoordig is het een dorp van kunstenaars en ambachtslieden.

Tevens kun je hier terecht voor je dagelijkse boodschappen en zijn er verschillende goede restaurants. De zondagse markt in Issigeac is een bezienswaardigheid. In de zomer neemt hij bijna het hele dorp in beslag. Hier vind je zeker iets van je gading. Bergerac, een trotse stad aan de oevers van de Dordogne, statige gabarres die dagelijks voor de nodige drukte op de rivier zorgen, een schitterende renaissance, stadscentrum….. loop rustig eens binnen bij het toeristenbureau. Zij hebben diverse formules om de historische binnenstad te bezoeken. Of je bezoekt een van de grotere steden bijv. Bordeaux en maakt er een leuke dagtrip van. Verder vindt je in de omgeving een diversiteit aan toeristische attracties. Deze zijn allemaal prima aan te rijden.


Handige bijkomstigheid

Transavia vliegt in de zomermaanden bijna dagelijks op  Nederland, Belgie en Engeland.( op dit moment, zijn alle vluchten geannuleerd). 

La Cambie biedt haar gasten een haal- en brengservice van en naar het vliegveld Bergerac. Daarnaast zijn er verschillende bekende autoverhuurbedrijven op het vliegveld.      


SFEERBEELDEN UIT DE OMGEVING