Algemene voorwaarden

1. Algemeen.

Door het ondertekenen van de huurovereenkomst, erkent de huurder kennis te hebben genomen van onderhavige algemene voorwaarden en deze onverkort te aanvaarden. Eventuele algemene voorwaarden van de medecontractant worden hierbij uitdrukkelijk uitgesloten. Hij erkent tevens kennis te hebben genomen van de door ‘Le Coquelicot’ aangerekende huurprijzen, waarvan hij vooraf in kennis werd gesteld.

2. Reservering.

De huurder kan via de Website en E-mail reserveren. Telefonische reserveringen dienen altijd op een van de twee genoemde wijzen bevestigd te worden. Deze reserveringen zijn definitief bindend. Bij annulering om welke reden ook zullen dan ook annuleringskosten verschuldigd zijn.

3. Huurovereenkomst & betaling.

3.1. Na ontvangst door ‘Le Coquelicot' van het reserveringsformulier ontvangt de huurder een schriftelijke bevestiging, tezamen met een factuur t.b.v. 50% van de huursom. Dit bedrag dient binnen de tien dagen betaald te worden.

2.  6 weken voor de aanvang van de huurperiode dient de huurder het restant bedrag van laatste 50% van de huurprijs te voldoen, de verschuldigde borg en de (verplichte) schoonmaakkosten.

3.3. Bij reserveringen die geplaatst worden binnen de zes weken voor de aanvang van de huurperiode, dient de globale huurprijs in eenmaal en per omgaande betaald te worden.

4. Reis- en verblijfsinformatie.

4.1. Na betaling van de globale huursom ontvangt de huurder de nodige informatie met betrekking tot de exacte ligging van ‘Le Coquelicot”, de te volgen route met volledige routebeschrijving vanaf de afslag A20.

4.2. Het reserveringsformulier dient te vermelden hoeveel personen de vakantiewoning zullen betrekken. De huurders dienen zich strikt aan deze opgave te houden.

5. Annulering door de huurder.

5.1. Annuleringen dienen altijd bij aangetekend schrijven bevestigd te worden. Onmiddellijk na ontvangst hiervan zendt `Le Coquelicot’ de huurder eveneens bij aangetekend schrijven een bevestiging toe.

5.2. Ingeval van annulering door de huurder dienen volgende annuleringskosten betaald te worden: – bij annulering meer dan 8 weken voor de aanvang van de huurperiode: 40% van de globale huursom; – bij annulering tussen de 8 en de 4 weken voor de aanvang van de huurperiode: 75% van de globale huursom; – bij annulering binnen de 4 weken voor de aanvang van de huurperiode dient de globale huursom integraal betaald te worden.

5.3. Huurders die gereserveerd hebben doch nadien niets meer van zich laten horen, zullen de globale huursom dienen le betalen.

5.4. Eventueel door de huurder betaalde verzekeringspremies zullen nooit op Le Coquelicot’ kunnen verhaald worden.

6. Annulering door de verhuurder.

6.1. Wanneer de huurder de overeengekomen betalingstermijnen niet nakomt of zich niet aan de uitdrukkelijk overeengekomen huurvoorwaarden houdt, is “Le Coquelicot ” gerechtigd de huurovereenkomst als ontbonden te beschouwen. In deze gevallen blijft de huurder de volledige huursom verschuldigd.

6.2. In geval van overmacht (oorlog, brand, staking, natuurramp, water- en/of elektriciteitsstoringen, onverwachte regelingen van de lokale overheid, etc.) is “Le Coquelicot”  gerechtigd de overeenkomst als ontbonden te beschouwen, zonder dat zij hierdoor tot enige schadevergoeding kan gehouden zijn. In dit geval zal ‘Le Coquelicot’ trachten de huurder een alternatief aan te bieden. Indien dit niet kan gevonden worden of indien de huurder het geboden alternatief niet aanvaardt, zullen de niet benutte huurgelden terugbetaald worden.

6.3. Elke huurder wordt aangeraden een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

7. Aansprakelijkheid.

7.1. De huurder is volledig aansprakelijk voor elke schade die hij aan de vakantiewoning, de inrichting, het zwembad of het terrein zou aanrichten. Elk schadegeval zal dienen vergoed te worden.

7.2. “Le Coquelicot” kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden voor om het even welk ongeval, waarvan een huurder tijdens het verblijf het slachtoffer werd.

7.3. De huurder dient rekening te houden met het feit dat “Le Coquelicot” op het Franse platteland gelegen is en hij derhalve rekening dient te houden met de aanwezigheid van wild, vogels, insecten etc. Ook hieromtrent aanvaardt “Le Coquelicot” geen enkele verantwoordelijkheid.

7.4. Ouders dienen een direct toezicht uit te oefenen op hun kinderen, wanneer deze in het zwembad spelen of zwemmen of zich in de onmiddellijke nabijheid daarvan bevinden.

7.5. Het is ten strengste verboden om glaswerk in en rond om het zwembad te gebruiken. 

8. Klachten.

Eventuele klachten dienen tijdens de verblijfsperiode gemeld en afgehandeld te worden. Een vroegtijdig vertrek zonder voorafgaand overleg om tot overeenstemming te komen, ontslaat “Le Coquelicot” van iedere verantwoordelijkheid.

9. Geschillen.

Indien een geschil tot een rechtsgeding leidt, heeft “Le Coquelicot’ de keuze de zaak voor de rechtbank, die territoriaal bevoegd is voor de plaats van de ligging van het vakantiedomein, dan wel voor de rechtbank, die territoriaal bevoegd is voor de woonplaats van de huurder, aanhangig te maken.

contact


 

 

   

Beautiful place all to yourself. Also a great area.Bergerac is a wonderful town with a lot of restaurants.If you stayed at this place you will come back! Thank Joop and Marijke you both are wonderful people

Engelien, juli 2019

We zijn erg hartelijk ontvangen door Joop en Marijke! De gîte was warm en in kerstsfeer versierd. Het uitzicht en de ruimte die je hier hebt is echt fantastisch! Zo kijk je naast veel natuur ook uit op een kasteel. Dat vonden wij al een beleving op zich. In de omgeving is genoeg te zien en doen. Zeker aan te raden!! Wij komen terug!

Yvette en Robert-Jan, december 2019

Wat een eer om als eerste in dit gastenboek te mogen schrijven. Een boek waarin ongetwijfeld nog veel ervaringen van deze prachtige plek gedeeld zullen worden. In de drie weken dat we hier zijn geweest heeft het ons aan niets ontbroken-sterker nog,we hebben ons erg welkom gevoeld. Het voelt bijna aan als 'je eigen huis' en is van meer dan alle gemakken voorzien. Uiteraard brachten het kleine en grote zwembad het nodige plezier, maar dat heeft ons er zeker niet van weerhouden ook de prachtige omgeving te verkennen. We gingen onder andere naar 'Chateau Bridoire', voor kinderen vanaf 4 jaar. Erg veel te beleven een aanrader! Verder bezochten we veel plaatsjes in de omgeving. Voor ons sprongen Monpazier en Monflanquin er bovenuit. Zelfs na 3 weken is er nog zoveel te ontdekken dat we zeker graag terugkomen. We kunnen dan nogmaals genieten van jullie gastvrijheid, kookkunsten, en behulpzaamheid, waarvoor erg veel dank!  


Janneke, Michiel, Thom, Daan en Hidde 3-07 t/m 24-07 2020

We hebben een weekje mogen genieten van al het fijns dat deze plek en regio te bieden heeft. Wat een mooie, comfortabele gîte, van alle gemakken voorzien! Overal is zorg en aandacht aan besteed en we hebben ons vanaf het begin tot aan het eind enorm welkom gevoeld. Een plek om echt helemaal tot rust te komen, maar met genoeg te zien en doen in de regio. Ook onze dochters, Bobbi (6) en Sammie (3) hebben het erg fijn gevonden hier. Bedankt voor alles, Joop en Marijke!

Peter,Ilse,Bobbi & Sammie 25 juli - 1 augustus

De toon van ons verblijf werd gezet door een hartelijke verwelkoming. We hebben 14 dagen genoten van al het fijns dat deze streek, maar ook Joop en Marijke te bieden hebben. De zon was ten volle van de partij waardoor we veel tijd gespendeerd hebben in het mooie verzorgde huisje, het terras en natuurlijk het verzorgde zwembad. Het verblijf was top en alles wat je als vakantieganger nodig hebt is aanwezig. Bedankt voor jullie gastvrijheid, het lekkere eten dat bij aankomst klaarstond, jullie dagelijkse babbel. We wensen jullie veel succes bij de verdere uitbating van dit fantastische huisje!

Tom, Ilse, Wannes, Jens & Daan uit België, Kontich 1 - 15 augustus 2020

Nous avons passé une très belle semaine dans ce très joli gîte très bien équipé et dans un environnement très calme. 
Les hôtes sont très sympathiques et toujours présents pour apporter leur aide.

Noemi en Familie 15-22 augustus 2020

Gelukkig hebben we deze plek uitgekozen om even onder te duiken voor het COVID-gedoe. We hebben genoten van de gîte, de rust, service en de omgeving. Bedankt Marijke en Joop voor deze leuke ervaring :)

Peter,Renée en Andreas 22-08 t/m 29-08 2020